Potpredsjednik Stojanović ispratio Omladinsku radnu brigadu Bosne i Hercegovine u Novi Pazar na radnu akciju

jul 20, 2024 | Vijesti

Grupa bosanskohercegovačkih volontera otputovala je  u Novi Pazar gdje će zajedno s volonterima iz drugih država učestvovati u akciji čišćenja i uređenja gradske plaže.

Ispraćaj je organizovan ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a volontere je ispratio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović.  U današnje vrijeme ovo je rijetkost, da grupa od 40 ljudi odlazi na radnu akciju i neće biti plaćena za to. Radit će za opšte dobro i to čak u drugoj državi – rekao je Stojanović. Podsjetio je da su ovakve akcije nekada bile česta pojava, a da je BiH prednjačila u radnim akcijama.

Organizator puta na radnu akciju Nijaz Skenderagić je istakao da je dobrovoljni rad jedna od najljepših tekovina bivše države i da nije bilo radnih akcija, teško da bi se izgradili veliki kapitalni objekti u Bosni i Hercegovini.

Grupa volontera otputovala je pod nazivom Omladinska radna brigada BiH, a pred polazak u Novi Pazar postrojena je pred zgradom Predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje je potpredsjednik Stojanović uručio zastavu naše države komandiru brigade Arifu Sirotanoviću.